Wat is een pak slaag?

 

Zonne-horloges worden gewoonlijk niet aangedreven door batterijen, maar door zonne-energie. Zonne-energie wordt opgepikt door de zon en omgezet in elektrische energie die wordt gebruikt om het horloge van energie te voorzien. Zonne-horloges kunnen de tijd tot een week in de loop van een jaar nauwkeurig bijhouden, maar zullen tot tien keer de oorspronkelijke batterijen verbruiken.

De beweging van het polsbandje, het klikken van de lunette en de wrijving van de in plastic gevatte wieltjes zijn enkele van de dingen die een mechanisch horloge kenmerken. Een Solar Watch daarentegen heeft zonnepanelen die het licht van de zon opvangen en omzetten in elektrische energie die wordt opgeslagen in een batterij. Wanneer de zon opkomt, wordt de opgeslagen energie vrijgegeven om het horloge van stroom te voorzien.

Als al het bovenstaande een beetje verwarrend is, volgt hier een basisoverzicht om te begrijpen hoe deze verschillende soorten horloges werken:

Hoofd Mechanisme: Het binnenste versus het buitenste mechanische uurwerk.

Kwarts: Een vloeibare kristalvorm, waardoor het dunner en minder ingewikkeld is. De beweging van de wijzers wordt veroorzaakt door een magnetisch veld.

Solar: Alle uurwerken die op zonne-energie werken, worden beschouwd als solarhorloges. Deze horloges gebruiken een kleine hoeveelheid zonne-energie om de tijd bij te houden. Ze worden opgeladen met een oplaadbare batterij.

Mechanisch: De hoofdveer is het hart van elk mechanisch horloge. Hij wordt opgewonden met een opwindveer en bepaalt de nauwkeurigheid en de tijd.

Op zonne-energie: De meeste moderne horloges gebruiken een zonnepaneel om de energie van de zon om te zetten in elektrische energie en deze op te slaan in een oplaadbare batterij. Er zijn ook horloges op zonne-energie die de tijd nauwkeurig weergeven in uren, minuten of seconden.

Elektrisch aangedreven: Een elektrisch horloge kan worden gevoed door oplaadbare wisselstroombatterijen of wegwerpbatterijen en houdt de tijd nauwkeurig bij met behulp van een dun stukje draad dat de draadstandaard wordt genoemd.

Digitale horloges hebben te maken met een paar ingewikkelde problemen. Ten eerste moet een wijzerplaat worden gevonden die helder is, zodat er licht doorheen kan schijnen. Ten tweede, als het een groot aantal cijfers heeft, wordt het moeilijker om de cijfers te lezen. Ten derde, als het een voortdurend draaiende secondewijzer gebruikt, krijg je eindfouten.

Alle moderne horloges zijn voortgekomen uit een Europese werkplaats. Interessant genoeg zijn, ondanks het feit dat Europa de bron was van de meeste vakanties, maar heel weinig fabrikanten horloges gaan maken voor de wereldmarkt. Dit verklaart waarom je niet al te veel designerhorloges uit Europa vindt. In India zijn fabrikanten druk bezig met handelsbeurzen, tentoonstellingen, modeshows en andere marktgerichte evenementen. Tijdens dergelijke evenementen wordt een groeiend aantal startende merken geïntroduceerd.

Als er één sleutelfactor is die het succes van een bepaald merk op één markt verbindt met het feit dat het er vervolgens niet in slaagt zich over de hele wereld te repliceren, dan is dat voor elk merk hetzelfde. India is een grote poetsende televisie- en radiopraatsfeer. In het hier en nu is iedereen en zijn broer er snel bij om over een merk of twee te vertellen. Een mogelijke uitzondering zou Sony kunnen zijn, dat lang op zich heeft laten wachten. Echter, een technologie hobbelt die fabrikanten in de gaten houdt. Motorola, Samsung, Sony, spenderen kronen om de technische genialiteit van anderen te kopiëren, maar zijn er nog steeds niet in geslaagd om één enkel horloge te maken dat zich onderscheidt van de massa.

Om te begrijpen hoe het mogelijk is dat een kloppend merk er nog steeds is, hoeft u alleen maar nota te nemen van het feit dat "Made in Germany" een uiterst krachtige marketingfrase is. Het is zo dominant dat het onmogelijk te negeren is.

Een Made in Germany horloge? Is dat nog mogelijk?

Als u het segment "Made in Germany" op de website van de Duitse Online Shopping Association (BSI) bezoekt, krijgt u misschien een idee van het intellectuele niveau waaraan de in Duitsland vervaardigde horloges kunnen voldoen. De horloges zijn gemaakt van wat volgens de experts "verwijst naar de Meisterstück, het Stenen Tijdperk." Het automatische uurwerk, het Caliber C3.30 MT, is een van de beste voorbeelden.

Wat maakt geweldige technologie in een polshorloge? Je kunt je afvragen wat er zou gebeuren in een tijd waarin niemand de moeite hoefde te nemen om een horloge op te winden. Zou daar iets mis gaan? Het lijkt amoreel dat zoiets high tech als dit, dat integraal deel uitmaakt van de innerlijke mechanismen van het horloge, er niet in zou slagen indruk te maken op de massa. Nog minder zou iets als dit, waarvan de falende economie de schuld krijgt, een evenwicht vinden tussen de eisen van het publiek en de slimheid van het bedrijf.

Wat is het dat "Made in Germany" zo speciaal maakt? Is het de moeilijke voorgeschiedenis van het merk, de bijzondere plaats waar het opereert, de tradities achter het merk, of is het de bijzondere herkomst van het merk zelf?

Hoe dan ook, het merk heeft zijn niche gevonden, en het is slechts een kwestie van de nodige acties ondernemen om het over de streep te trekken.

Zo is het pas gelanceerde merk "Kehma" nu al succesvol.